Ghid privind răceala

Răceală sau alergie

Alergie sau răceală? Cum combatem rinoreea primăvara

Bărbatul prezintă o răceală, care poate fi cauza unei alergii sau a unei răceli.

Zilele sunt mult mai însorite, temperaturile încep să crească, iar plantele încep să înflorească pretutindeni - primăvara sosește în aprilie. Dacă aveți secreții nazale abundente, acestea pot fi cauzate de o răceală sau o reacție alergică la polen. Prin urmare, persoanele afectate se întreabă: este oare o răceală sau sufăr de alergie?

Alergie sau răceală: Atenție la anumite simptome

Rinoreea poate avea multiple cauze. Cele mai frecvente sunt infecțiile cu virusurile răcelii și reacțiile alergice. În cazul secrețiilor nazale abundente, pe perioada primăverii, poate fi prezentă o alergie la polen, denumită popular „febra fânului”. Sistemul imunitar reacționează la anumiți alergeni. Dacă ajung la membranele mucoase din nas, prin inhalare, acestea declanșează o reacție alergică la persoanele predispuse: Membranele mucoase se umflă și produc secreții nazale în exces.

Diferenţa dintre alergie sau răceală cu rinită nu este întotdeauna ușor de făcut. În ambele cazuri, rinoreea sau nasul înfundat sunt simptome frecvente, precum și secrețiile oculare abundente, strănutul și slăbiciunea. Cu toate acestea, următoarele indică mai degrabă o alergie la polen:
 

  • durerile sunt foarte rare
  • febra nu este un simptom comun al alergiei
  • mâncărimile oculare sunt foarte frecvente
  • tusea este rareori un simptom
  • durerea în gât nu este frecventă
  • în plus, există adesea simptome precum secreții oculare abundente sau mâncărimi oculare (conjunctivită alergică).

De obicei, o răceală cauzează alte simptome caracteristice, pe lângă rinoree: tuse, dureri în gât, dureri de cap, dureri și febră. În cele din urmă, evoluția bolii joacă, de asemenea, un rol în întrebarea „răceală sau alergie”. De obicei, simptomele răcelii dispar după o săptămână, în timp ce o alergie poate dura câteva săptămâni.

Terapii diferite pentru alergie și răceală

Prezența unei alergii sau a rinitei asociate unei răceli are o influență semnificativă asupra tratamentului. Pentru diagnosticarea unei alergii la o persoană suspectată, adresați-vă unui medic. Cu ajutorul unui test de alergie, poate afla dacă prezintă sau nu o alergie. Antihistaminicele sunt disponibile pentru tratamentul antialergic, pot atenua simptomele reacției alergice.

Dacă simptomele seamănă mai mult cu o răceală, persoanele afectate ar trebui să își reducă activitatea și să permită corpului lor odihna necesară pentru vindecare.

Nu există medicamente antivirale împotriva virusurilor răcelii.
Tratamentul răcelii este simptomatic:

Decongestionantele nazale ajută la desfundarea nasului înfundat.

Antitusivele ajută la ameliorarea tusei.

Expectorantele ajută la eliminarea mucusului.

Antihistaminicele ne ajută să combatem rinoreea și strănutul.

Analgezicele pot ajuta la ameliorarea febrei, a durerilor de cap și a durerilor minore.

Verificați întotdeauna efectele adverse ale medicamentelor.
Informați medicul sau farmacistul referitor la orice produs sau supliment pe care îl luaţi.