Ghid privind răceala

Prevenţia răcelii

Prevenţia răcelii: recomandări pentru prevenție

Nu este întotdeauna posibilă evitarea agenților patogeni care cauzează răcelile. Mai ales în perioadele umede și reci, în lunile de toamnă și iarnă, aproape nimeni nu scapă. Suntem efectiv înconjurați de oameni care tușesc și își trag nasul. Dar cum ne putem proteja? Putem oare să stopăm evoluția unei răceli care deja s-a instalat? Aflați aici ce sfaturi simple puteți aplica pentru a preveni răceala și cum vă puteți pregăti pentru următorul val de viroze.

Simple recomandări de igienă pentru prevenirea unei răceli

Agenții patogeni care provoacă răcelile sunt transmiși prin picăturile produse (de exemplu, atunci când tușesc sau strănută) de persoane bolnave. Prin urmare, se recomandă să evitați adunările mari de oameni în sezonul rece.

Infecția poate apărea și prin contact direct sau indirect. Prin urmare, dacă este posibil, ar trebui să nu dați mâna. Nu vă atingeți fața cu degetele. O infectare indirectă este posibilă, de exemplu, prin atingerea obiectelor contaminate (cum ar fi mânerele ușilor). Spălarea frecventă a mâinilor și uscarea completă sunt, prin urmare, cel mai bun mod de a preveni o răceală.

Recomandare: Dacă trebuie să tușiți sau să strănutați, îndepărtați-vă de ceilalți și,
în mod ideal, țineți o batistă, sau cotul,
în fața gurii și a nasului.
Alungă răcelile - prin nutriție sănătoasă

În cazul în care are loc contactul cu virusurile, un sistem imunitar puternic se poate apăra împotriva intrușilor. O altă recomandare pentru alungarea răcelilor: în special în lunile de iarnă, încercați o dietă variată, cu fructe și legume, bogate în vitamine.

În prezent, studiile sugerează că un aport de vitamina C peste medie (de exemplu, prin suplimente de vitamine) nu poate alunga răcelile și nu are niciun beneficiu clar pentru pacientul obișnuit. Cu toate acestea, un aport crescut a demonstrat beneficii la persoanele cu stres fizic. De asemenea, contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar și la reducerea oboselii și a epuizării.

Îmbrăcați-vă adecvat pentru a preveni răcelile

Contrar credinței comune, cauza „răcelii” nu este numai frigul. Cu toate acestea, atunci când înghețăm, sistemul nostru imunitar suferă. Acesta nu ne mai poate proteja atât de bine împotriva virusurilor răcelii. Din acest motiv, este important să purtăm mereu haine călduroase.

Cu precădere pe durata iernii, este necesar să urmați acești pași pentru a preveni apariția unei răceli:

Nu uitați să împachetați căciula, fularul și mănușile în bagaj.

În plus, branțurile pentru pantofi sau încălzitoarele pentru mâini activate printr-un singur clic permit încălzirea rapidă. O baie la picioare poate ajuta în cazul picioarelor ude și reci.

Apoi, ștergeți bine picioarele și puneți șosete călduroase.

Chiar și pe durata verii, multe persoane subestimează scăderea semnificativă a temperaturilor, seara, sau posibilitatea schimbărilor meteorologice. Din acest motiv, atunci când temperaturile exterioare sunt ridicate, nu uitați să luați o geacă subțire.

Menține umiditatea membranelor mucoase

Umiditatea scăzută și poluarea aerului pot duce la uscarea membranei mucoase nazale. În sezonul rece, membranele mucoase se usucă mai repede și, prin urmare, sunt mai puțin rezistente. Principalul motiv este aerul uscat rezultat din încălzirea camerelor de zi și de lucru. Cu toate acestea, sistemele de aer condiționat, de exemplu, pot usca mucoasele și vara. Acest lucru determină o sensibilitate crescută la virusuri și la alți agenți patogeni.
Dar cum se poate evita acest lucru și cum să prevenim răceala?

Mucoasa respiratorie este acoperită cu mucus, o secreție de lichid vâscos care este punctul de prim contact al organismului nostru cu virusurile inhalate. Mucusul conține o cantitate semnificativă de mucine - lanțuri mari și complicate de carbohidrați care atrag o cantitate excesivă de apă, făcând mucusul vâscos. Mucusul menține mucoasa hidratată și permite excreția mucociliară - mecanismul care elimină particulele mici (praf, virusuri, alergeni etc.) dizolvate în mucus.

Nasul își poate îndeplini funcția de filtrare numai dacă membrana mucoasei nazale este umezită suficient. Sprayul nazal GripVis formează o peliculă protectoare hidratantă pe membrana mucoasei nazale. Acest strat lichid servește ca barieră fizică împotriva factorilor externi. Prin acțiunea Carragelose®, această peliculă persistă mai mult timp pe mucoasa nazală. Hidratarea susținută poate proteja împotriva răcelii și a bolilor virale asemănătoare gripei cauzate de virusurile răcelii.

Cumpărați GripVis

Sprayul pentru gât GripVis servește la umezirea mucoasei nazale și, astfel, la profilaxia 
și tratamentul de susținere a tuturor afecțiunilor cauzate de mucoasa nazală uscată și iritată.

Puteți cumpăra GripVis de la farmacia locală.

Cumpărați GripVis

Prevenirea complicațiilor unei răceli

O răceală debutează în căile respiratorii superioare - adică din zona nasului și a gâtului. Pe parcursul bolii, aceasta poate duce la o complicație prin infecţia bacteriană a tractului respirator.

Tratamentul cu GripVis, încă din faza incipientă, poate îngreuna răspândirea virusurilor și, astfel, poate face dificilă slăbirea organismului - deoarece Carragelose® formează o peliculă protectoare în cavitatea nazală și pe mucoasa gurii și a gâtului și servește ca barieră fizică împotriva factorilor externi. Odată ce virusurile pătrund în căile respiratorii, Carragelose® le învăluie și le împiedică să se atașeze de membranele mucoase.

Cel mai probabil, Carragelose® împiedică legarea sau accesul virusurilor în celulă. Astfel, reproducerea și răspândirea virusurilor responsabile de infectarea căilor respiratorii este redusă. Astfel, se reduce încărcătura virală și, prin urmare, pot reduce simptomele unei răceli la pacienții cu simptome incipiente de răceală.