Ghid privind răceala

Când să ne adresăm medicului

Este o simplă răceală? Când ar trebui să mă adresez medicului?

Răceala nu este nimic neobișnuit pentru majoritatea oamenilor - la urma urmei, media pentru adulți este de până la patru infecții cu virusuri de răceală pe an. Multe persoane afectate consideră simptomele neplăcute, dar inofensive. Prin urmare, nu este nevoie să vă adresați unui medic - sau poate că da? În ce situații se recomandă să vă adresați unui medic, în cazul unei răceli? De regulă, acest lucru se întâmplă în următoarele situații:

În caz de diagnostic cu o boală cronică, cum ar fi astmul sau diabetul.

Dacă aparțineți unui grup de risc, cum ar fi persoanele imunocompromise, persoanele în vârstă sau femeile însărcinate și copiii.

Dacă apare febră mare, brusc, pentru că atunci ar putea fi vorba de gripă, în loc de răceală.

Dacă vă simțiți foarte obosit/ă și aveți o stare generală proastă, se recomandă și o vizită la medic.

Dacă aveți o răceală, în general, este o idee bună să stați acasă câteva zile și să vă acordați suficient timp pentru a vindeca infecția. Dacă acest lucru necesită adeverință medicală, va fi necesară și o vizită la medic.

În plus, ar trebui să vă adresați unui medic dacă simptomele persistă mai mult de cinci zile sau dacă simptomele se agravează sau nu se ameliorează.

Același lucru se aplică dacă apar și dureri de cap sau dureri cauzate de senzații de presiune pe față, care se înrăutățesc atunci când capul este aplecat înainte (durere sinusală). În acest caz, este posibil ca inflamația să se fi răspândit la sinusuri (sinuzită).

Și, chiar dacă rinita este deosebit de severă, primăvara sau vara, sau apare întotdeauna în situații similare, de exemplu în aproprierea unui câine sau a unei pisici, cauza trebuie clarificată de un medic - deoarece poate fi o alergie.