Ghid privind răceala

Ghidul dvs. privind răceala: Tot ce trebuie să știți despre răceli

Mai întâi cineva tușește sau strănută, apoi întreg biroul, departamentul sau toată clasa, la școală: cu toții dezvoltăm o răceala (infecție virală asemănătoare gripei), din când în când, iar anumite persoane chiar de câteva ori pe an. Este cauzată de virusurile răcelii, care produc o infecție a tractului respirator superior, cu simptome tipice de răceală. Deși nu putem evita o infectare în totalitate, putem îngreuna sarcina virusurilor cât mai mult cu putință. Totuși, cum procedăm dacă ne-am infectat? Cu ajutorul recomandărilor noastre pentru evitarea sau combaterea unei răceli, puteti lupta usor.

 

 

Prevenţia răcelii

Nu este întotdeauna posibilă evitarea agenților patogeni care cauzează răcelile. Mai ales în perioadele umede și reci...

Mai multe informații

Cum putem preveni răceala vara, primăvara, toamna și iarna? Sfaturi de sezon

Virusurilor răcelii nu le pasă că sunt zile calde de vară sau că este Crăciunul - tocmai din acest motiv, teoretic, putem oricând să ne infectăm. Următoarele recomandări pentru răceli ar putea fi utile:

O răceală primăvara: răceală sau alergie?

În cazul în care, pe perioada primăverii, aveți secreții nazale abundente și lăcrimați excesiv, nu este obligatoriu să aveți simptomele unei răceli. Aceste simptome pot fi cauzate de o alergie, imediat ce plantele încep să înflorească, iar polenul este răspândit în aer. Semnele sunt similare, așadar poate fi mai dificil de stabilit dacă este o răceală sau o alergie.

Răceala în timpul verii

Răceala în plină vară? De fapt, este destul de frecventă: răceala de vară - cunoscută și sub numele de „boala concediului” - din păcate, apare adesea în perioada bine-meritatelor vacanțe. Este momentul în care stresul cotidian dispare, iar sistemul imunitar ia o pauză. Pentru a preveni eșecul unui concediu și pentru a vă pregăti pentru simptomele de răceală sau gripă, recomandăm adăugarea GripVis direct pe lista pentru trusa de prim ajutor in vacanță.

Înainte ca toamna rece să își intre în drepturi

Odată cu debutul toamnei, nu numai frunzele cad din copaci, ci și temperaturile scad - temperaturile ridicate din timpul verii aparțin trecutului. Nu subestimați aceste diferențe de temperatură. De regulă, frigul nu poate fi unica cauză a răcelii, însă poate slăbi sistemul imunitar și, prin urmare, poate facilita accesul virusurilor răcelii. Dacă respectăm câteva dintre recomandările pentru prevenirea răcelii, cum ar fi întărirea sistemului imunitar printr-o dietă sănătoasă, haine calduroase, spălarea mâinilor cu regularitate sau reducerea nivelului de stres, avem șanse de a scăpa în următorul val de răceli.

Răceala în timpul iernii: Sunt antibioticele utile?

Vă ustură gâtul, curge nasul - o răceală poate cauza o stare generală foarte proastă. Cu toate acestea, antibioticele sunt utilizate doar în cazuri rare. Motivul este că medicamentele nu au niciun fel de acțiune asupra virusurilor răcelii . Utilizarea lor devine relevantă doar atunci când intervin și bacteriile.