Spray nazal GripVis

Mod de acțiune

Carragelose® formează o peliculă de protecție pe suprafața mucoasei nazale, în gură și gât, împiedicând astfel virusurile să se atașeze.

Cum apar infecțiile tractului respirator superior?
Factorii responsabili de infectiile tractului respirator superior pătrund în organism prin nas și gât.

Replicarea inițială a virușilor are loc în momentul în care aceștia intră în corp. Tractul respirator este cel mai important loc de intrare a virusurilor în organism. Virusurile care ne infectează corpul prin căile respiratorii fac acest lucru prin atașarea la receptorii specifici de pe celulele epiteliale. După o infecție inițială a căilor respiratorii, multe virusuri rămân localizate (de exemplu, rinovirusuri, parainfluenza și virusurile gripale) cauzând simptome respiratorii, în timp ce altele devin sistemice (de exemplu, rujeola, varicela-zoster și virusurile rubeolei) fiind transportate prin limfă și vasele de sânge către alte organe unde continuă să se replice în celulele lor, provocând simptome ale infecției acelui organ.

Tratamentul comun pentru răceală este în primul rând simptomatic. Antibioticele nu sunt indicate pentru răceala, iar medicamentele antivirale pentru virusurile care cauzează răceala nu sunt încă dezvoltate. Pentru răceala, se poate administra un tratament simptomatic care poate reduce febra și ameliora simptomele inflamației.

Carragelose® formează o peliculă de protecție pe suprafața mucoasei nazale,
gură și gât, împiedicând astfel virusurile să se atașeze.

Acțiunea Carragelose® presupune, în principal, un mecanism care împiedică virusul să se atașeze sau să pătrundă în celule prin învelirea virusului înainte ca acesta să adere la celula mucoasei.

Reduce cantitatea de virusuri din lavajele nazale la pacienții cu simptome timpurii de răceală și prin aceasta ameliorează simptomele de răceală.